Manifest

Ons doel: Een samenleving die duidelijk "neen" zegt tegen racisme.


Mogelijk? Uiteraard!

Op heden, is racisme in België nog vaak een taboe. Het onderwerp bespreekbaar maken en je inlezen omtrent het onderwerp is een goede start. Maar als we echt het verschil willen maken dan moeten er een aantal concrete acties volgen. Dit Manifest schetst hoe we voor echte verandering kunnen zorgen.

We zijn ambitieus en we beseffen dat we racisme niet op ons eentje kunnen verslaan. Daarom lanceerden we deze burgerbeweging en willen we samenwerken met individuen, partners en beleidsmakers om samen een samenleving zonder racisme te creëren.

Een samenleving waarin iedereen gelijk is en iedereen dezelfde kansen krijgt zal resulteren in meer psychologisch welzijn en tot een bloeiende economie die iedereen ten goede komt.

Dit manifest is een work in progress. De punten in dit manifest zullen samengesteld worden door een werkgroep met representatie uit de verschillende relevante werkvelden. Van zodra ons manifest finaal is openen we de mogelijkheid het manifest te ondertekenen. We hopen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen zodat we de vooropgestelde werkpunten kunnen formuleren in concrete beleidsvoorstellen gericht aan onze politici. Samen kunnen we duurzame verandering van onderuit bewerkstelligen.


Laat je gegevens na en onderteken het manifest van zodra het gefinaliseerd is.